2014. augusztus 21., csütörtök

Szuperhősös filmek - 8. rész



Ha már az eső miatt nem tudtunk elmenni evezni, hát beültünk a A galaxis őrzőit (2014) megnézni a moziban. Marvel, van benne egy beszélő mosómedve és a trailer is ígéretes, szóval olyan rossz nem lehet alapon döntöttünk emellett. Jó döntés volt.

A film egy maroknyi rabról szól, akik elég kuszán kapcsolódnak egymáshoz, de a börtönből végül együtt szöknek meg és válnak a galaxis megmentőivé. A csapat tagjai: Peter Quill (alias Űrlord), a főhős, akit a Földről vittek el és lett belőle fosztogató (mit tesz a nevelés), Gamora, a szépséges zöld bérgyilkosnő, Drax, a metaforát és ironiát nem igazán értő Pusztító, Mordály, a veszedelmes mosómedve és társa Groot, egy humanoid fa, akinek szókincse meglehetősen korlátozott.

A karakterek persze nem túl kidolgozottak, nagy fejlődésen sem mennek keresztül és óriási meglepetéseket sem tartogat a forgatókönyv. Viszont hozza azt, amit a trailer alapján elvárunk tőle: pörgős, humoros (sokat nevettünk, hangosan), akciódús, szép képi világú, ezen a borongós augusztus 20-án nagyon jól esett megnézni.

Folytatása várható, be is harangozták, meg a történet is követeli - hiszen semmit sem tudunk Peter apjáról, és az a bizonyos csók sem csattant el Gamora és Peter között.


(Kép innen.)

Nincsenek megjegyzések: