2013. november 19., kedd

Kreatív kedd #11

Szép kedd reggelt Mindenkinek!

  A mi reggelünk igen kreatívan indult. Először is: nem aludtunk vissza az ébresztő után. Másodszor pedig: finom, kreatív reggelit készítettem. Harmadszor pedig: ágyban fogyasztottuk el ezt a finom, kreatív reggelit. Negyedszer: még picit összebújtunk és olvastunk, illetve beszélgettünk. Ötödször pedig: együtt sétáltunk egyet a Duna-parton. Hatodszor pedig: még volt/van időm, úgyhogy visszajöttem és még itthon aktívkodom egy kicsit.

  Ez a bejegyzés részletesebben a finom és kreatív reggelinkkel foglalkozik - amitől bárkinek jól indulhat a napja! Ez pedig a házi gyümölcsjoghurt.


Nem volt kedvem kimászni az ágyból a fényképezőért,
úgyhogy telefonos a kép, bocsi
Hozzávalók (1 személyre):
- 1 kisebb alma
- 200-250 g natúr joghurt (másfél kispohárnyi)
- kevés mazsola
- fahéj
- 1 csapott ek méz
- illetve a miénkben most 1-2 gerezd birsalmabefőtt is volt (használjuk fel a maradékot)

Elkészítés:
Az almát mossuk meg, hámozás nélkül vágjuk apró darabokra és rakjuk egy tálkába. Ehhez adjunk egy adag mazsolát (nagy csipet/kis marék, kinek mennyi esik jól), szórjuk meg fahéjjal és keverjük hozzá a joghurtot és a mézet. Az egészet alaposan keverjük össze és már ehetjük is.

Jó étvágyat!

  Az adag igen laktató, akár csökkenteni is lehet. Egyéb gyümölcsökkel is ajánlom, akár úgyis, hogy egy részét összeturmixoljuk a joghurttal, egy részét pedig hagyjuk darabokban. Ez lesz a következő szerintem, mondjuk valamilyen finom banánnal. :) Illetve még olyan ötletem is van, hogy kukoricapelyhet vagy müzlit is lehetne belerakni.

És Ti mit kreatívkodtatok mostanában, vagy mit terveztek?

Arról, hogy mi tartozhat ide, bővebben az első bejegyzésben tájékozódhatsz.

Nincsenek megjegyzések: