2013. október 29., kedd

Kreatív kedd #8


  Van pár kreatív dolog a közelmúltból is, de úgy gondoltam, igyekszem ezentúl a keddi napokból csemegézni és abból írni. Így rászoktatom magamat - és talán Benneteket is - arra, hogy a legapróbb kreatív dolgokat is észrevegyem/megtegyem/értékeljem. A más napokon történteket pedig igyekszem külön bejegyzésbe rakni, vagy nagy ritkán - na jó, egye fene - jöhet a Kreatív kedd-be is.
  A mai kreatív tetteim:
- Reggel elkísérni a Kedvest a szervizbe, odafelé közösen tolva a bicikliket, sétálva és beszélgetve, visszafelé pedig lassan biciklizve, beszélgetve, a szép őszi fák alatt.
- Út közben gyönyörködni a fákban és az őszi fákkal szegélyezett Dunában.
- Napközben tanulás, ebben is igyekeztem kreatív lenni. Úgy döntöttem, élményszerűen fogok tanulni. Úgyis lehetetlen, hogy mindent elolvassak a kötelezők közül, de a jegyzeteket igyekszem elolvasgatni és arra, ami érdekel, vagy nem világos, külön rákeresni - függetlenül attól, mekkora hangsúlyt érzek rajta, mennyire tűnik fontosnak. Legalább azt értsem és lássam át, amit megtanulok. És ne kínzásnak érezzem. Igyekszem figyelni arra, hogy ne veszítsem el az érdeklődésem, a lelkesedésem. Hogy a tudásért tanuljak, ne az elvárások, a jó jegy miatt. Kíváncsian várom, mire lesz ez elég. (Azért nem lenne jó megbukni.)
- Délután csakazértis kimentem a Kedves elé (még fél óra tanulás helyett) és megint elmentünk a szervizbe, aztán haza. Most odafelé bicikli, hazafelé séta. Közben beszélgetés, viccelődés. Ma egészen egy hullámhosszon voltunk, jó kedvűek voltunk, jól alakult minden :) És gyönyörködni a csapatosan röppenő sirályokban.
- A megszokott bolt helyett csak a kisboltba beugrani a vacsinak valóért.
- Virslit is venni a babba.
- Csokit is venni (szigorúan étcsokit, 70%-osat), meglepinek, desszertnek.
- Hagyni a Kedvest játszani és nem rágni a fülét (és most épp Kreatív kedd-et írni). Előtte barátnő itt volt, rögtönzött teaház hangulat. Először vacsi, aztán teázás, étcsoki majszolás, csevegés, közben a Kedves elkezdett játszani, beszélgetni a "túloldaliakkal". Még a háttérzaj is megvolt, ami egy teaházban meglett volna :) És nem a mi kreativitásunk, de kaptunk a barátnőtől egy szép terítőt (utóesküvői, ha már akkor nem adhatott semmit :P cseles!)! Lesz mit felrakni az ünnepi asztalra az első közös karácsonyunkkor :) Illetve én külön egy hosszú nyakláncot. Sose volt hosszú nyakláncom. És olyan jó morzsolgatni!

(Kép innen.)

És Ti mit kreatívkodtatok mostanában, vagy mit terveztek?

Arról, hogy mi tartozhat ide, bővebben az első bejegyzésben tájékozódhatsz.

Nincsenek megjegyzések: