2013. április 29., hétfő

Szuperhősös filmek - 2. rész

  Na, egy kicsit elmaradtam a filmekkel, pedig néztünk egy párat... A Vasember 1. után a Thor-t néztük meg.

Thor (2011)


  Képzeljünk el egy világot, amiben nem vagyunk egyedül. Amiben van egy Asgard nevű bolygó (meg még egy pár azon kívül), aminek a királya Odin (Anthony Hopkins, bal alsó sarok), akinek két fia van: Thor (Chris Hemsworth, bal fölső) és Loki (Tom Hiddleston, jobb alsó). Hamarosan Thor örökölné meg a trónt, ám a szertartáson a fagyóriások betörnek Asgardba, akikkel még régen leszámolt Odin. Thor ekkor még elég hirtelen haragú, önfejű és harcra éhes, úgyhogy apja utasítását megkerülve elmegy Jötünheim-be, a fagyóriások bolygójára pár barátjával (az egyik a fenti középső hölgyemény) és Lokival, hogy bosszút álljanak. Tervük kudarcba fullad, de végül megmenekülnek, Odin viszont büntetésből a Földre száműzi Thort.
  Thor a Földön kissé bárdolatlan, bár mégis lovagias férfi, olyan, akibe könnyű beleszeretni, mert olyan magától értetődőnek veszi, hogy ő egy kigyúrt istenféleség, aki persze magas és szőke, meg vicces szokásai vannak. Sok-sok kalandban lesz része, meg kell védenie a Földet, átmegy egy kis jellemfejlődésen is... Segítőtársai is akadnak, a tudós nőszemély Jane Foster (Natalie Portman, jobb fölső) és a még nagyobb tudós Erik Selvig (Stellan Skarsgard).
  Alapvetően szintén egy szerethető film, ő is szívtipró, mint Tony, de Tonyval ellentétben ő végtelenül hűséges és lovagias természet, a humoros oldala inkább abból adódik, hogy nem igazán szokta meg még a Földön. Ja, és van egy hatalmas kalapácsa, amivel mindenféle menő dolgokra képes. Ez is kb. egy 7-es film a 10-ből, többször is megnézhető, könnyed szórakozás.
  Az alsó középső képen egyébként a kapu őrzője szerepel, ő védi Asgard-ot az illetéktelen behatolóktól és ő segít az asgardiaknak utazni ide-oda.


(Kép innen.)

Nincsenek megjegyzések: