2013. március 10., vasárnap

Holdfény királyság - filmajánló


  A hétvége film és sorozat szempontjából elég termékeny volt - és még folytatódik, úgyhogy kezdem is a pénteki felfedezettel. Pénteken lementem Gödöllőre (szomorú és vidám ok is adódott), ugyan este jöttem vissza Budapestre, de előtte még belefért ez az elbűvölő, kedves, inspiráló film.

  A Holdfény királyság főszereplői egy 12 éves kisfiú, Sam, aki árva, nevelőszülőkhöz került, majd cserkész vált belőle, de ott nem szerették, mert fura figura, és elszökött. Egy leányzóval, Suzyval, aki szintén 12 éves, egy furcsa családban él egyszem leányzóként, nem érzi ott jól magát. A két fiatal egymásba szeretnek és a nyakukba veszik a szigetet - Sam cserkésztudására hagyatkozva. Persze keresni kezdik őket.


  A film egy hajszállal a valóság felett lebeg, de csak egy hajszállal, olyan kedvesen, hihetően. Ismét sikerült egy nagyon kedves, fiatal leányzót találniuk (bár az nem akkora kihívás), az összes karakter és színész remekül eltalált (Bruce Willis és Edward Norton a két húzó név, de mind a kettő remek választásnak bizonyult - mintha lehetne másképp). A történet egyszerű, nem is az a lényeg, hanem a hangulat, a színek, a karakterek és a párbeszédek. Humoros film, lehet nevetgélni rajta bőséggel :) Végül (spoiler!) minden jóra fordul, bár visszatérünk a kezdetekhez, de ez mégsem olyan, mint az Utas és holdvilág, itt történnek változások és tényleg boldog a vége.



  A film megnézése után ábrándozós hangulatba léptem, kedvem támadt mindent távcsövön keresztül szemlélni és varázslattal teli könyveket olvasni és felolvasni. Na meg persze ismételten fellángolt a vágyam az ablakba kiücsörgős olvasásra, ahhoz pedig olyan amerikai típusú ablak kell, ücsörgős hellyel.


  Ajánlom családos filmnézésre (bár van benne kis cicifogdosás, de csak ruhán keresztül meg olyan aranyosan, azért talán 5 évesek ne nézzék), pároknak, egyedül - csak kellemes hangulatot hagy maga után, úgyhogy egyedül is bátran nézhető. Legfeljebb írjunk róla egy blogbejegyzést, hogy legyen kinek áradoznunk :) Bár azt is el tudom képzelni, hogy nem mindenkinek jön be, mert hát olyan film nem igazán van, ami mindenkinek bejön, de ez pl. vsz. nem azok kedvence lesz, akik egyébként csakis akciófilmeket, horrorfilmeket, ilyesmiket néznek. Mert ez azért nem annyira akciódús.

  A KINO-ban még vetítik. Port.hu-n még van róla infó. Szívesen megnézem még egyszer, ha valakinek van kedve elmenni.

  És ha úgy szeretnénk öltözködni, mint ők:


(Képek innen, innen, innen, innen és innen.)

Nincsenek megjegyzések: