2013. február 13., szerda

Csirkepörkölt nokedlivel

  Életem első pörköltjét meglepő módon csak 2013. II. 9-én készítettem el, némi telefonos segítséggel.

Hozzávalók a pörkölthöz (4-5 személyre):
- 50-60 dkg csirkemell
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 paprika
- kevés zsír/olaj (mi kókuszzsíron készítettük)
- só
- bors
- édes pirospaprika
- erős pirospaprika
- kevés oregánó (ez nem szokásos, csak a mi mániánk)
- víz
- pár ek tejföl
- kb. 1 ek liszt

Elkészítés:
  A hagymát és a paprikát (sima, sárga étkezési paprika) apróra vágjuk, kis zsírra rádobjuk egy közepes lábasban, de még nem gyújtunk alá, mert előbb megmossuk és összedaraboljuk a húst, kb. 2x2 cm-es darabokra. Most begyújthatunk a hagyma és a paprika alá, kicsit megpirítjuk, szottyasztjuk, aztán rádobjuk a húst, befűszerezzük ízlés szerint, felengedjük vízzel és főni hagyjuk. A víz mennyisége attól függ, mennyi szaftot szeretnénk neki. Mi annyit öntöttünk rá, hogy bőven ellepje a husikat, pár centit rászámoltunk pluszban. Amikor a hús felfőtt, keverünk hozzá egy kevés, híg habarást, kb. 1 ek lisztből és 2 ek tejfölből, ezt hozzáadjuk, együtt is felfőzzük az egészet és kész is a pörkölt.

  A nokedlit már leírtam korábban, kb. 500-600 g lisztből, 2 tojásból és vízből kell ennyi adaghoz (egyenesen arányos a hús mennyiségével, talán egy ici-picit többől is lehet), a tojásos részét felejtsétek el ebben az esetben.

Nincsenek megjegyzések: