2008. augusztus 6., szerda

Tejszínes csirkemell

Augusztus 3-5-ig a barátoméknál voltam, és ott tanultam egy új receptet. Ami ismételten egy szörnyen egyszerű és szörnyen finom recept!


Tejszínes csirkemell

Hozzávalók:
- kb. 3 db csirkemell (illetve annyi, amennyi elfér a jénai tálban, amiben majd sütjük)
- vaj
- kevés só
- kevés bors
- kevés sajt
- 1-2 dl tejszín

Elkészítés:
- kb. 3 csirkemellet megmosunk. kicsontozunk, vékony szeletekre vágunk (és kikloffolunk)
- egy kivajazott jénai tálban leterítünk egy réteg húst, azt besózzuk és beborsozzuk (csak óvatosan, nehogy túl fűszeres legyen! 1-2 mk só és fél mk bors elég szerintem)
- majd a húsokat megfordítjuk, és a másik oldalukat is besózzuk, -borsozzuk
-> rárakjuk a következő réteg húst, azt is besózzuk, -borsozzuk (ezt a réteget már nem kell megfordítani!) - ezt addig folytatjuk, amíg a hús el nem fogy
-> ráöntünk egy-két dl tejet, hogy kb. ellepje a húst (inkább kevesebbet tegyünk, mint többet!)
-> 30-40 percig sütjük - először kb. fél óráig lefedve, amíg megpuhul, aztán 10-15 percig fedő nélkül, amíg megpirul
- sajtot reszelünk rá/lapka sajtokkal borítjuk be
-> megvárjuk, míg ráolvad a sajt és már ehetjük is

Ajánlott köret: csigatészta

Nincsenek megjegyzések: